جوان آنلاین: اربعین نزدیک است و استانهای شرقی در حال آمادهسازی امکانات برای این جریان تمدنساز. در این میان ایلامیها بیش از بقیه در تکاپو هستند، چون سال گذشته ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از مرز مهران تردد کردند که نشان میدهد این نقطه مسیر اصلی عبور زوار به سمت عتبات عالیات و برعکس است. در کنار تمام کارهای صورت گرفته در ایلام امسال شرایط برای بازدید زائران از یادمانها و امکان دیدنی و تاریخی این استان مهیا شده است. ضمن اینکه جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا اعلام کرده «به منظور تسهیلگری با ایجاد پنجره واحد گذرنامهای به دنبال کاهش میزان ایستایی زائران به کمتر از پنج ثانیه در مرزهای شش گانه هستیم.»
با نزدیکشدن به ایام اربعین، فعالیتها برای به پایان رسیدن طرحها و پروژههایی که جهت امنیت و آسایش زائران در طول مسیر در حال اجرا بود هم سرعت بیشتری گرفته است. ایلام که از حالا میداند چیزی حدود ۶۰ درصد زائران آن استان و مرز مهران را برای ورود و خروج انتخاب خواهند کرد در تکاپوست تا بهترین میزبان باشد. از جمله اقدامات بزرگ در ایلام توجه ویژه به مسیرها و راههای منتهی به مرز در این منطقه است. با چهار خطه شدن مسیر ایلام - مهران، راه ۱۵ ساعته این مسیر در ایام اربعین به یک ساعت رسید که بیشک شاهد کاهش تصادفات و تلفات جادهای در این مسیر خواهیم بود. در این مسیر پل صلواتی تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار گرفت و طرفین این پل به طول هشت کیلومتر و با اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومان نیز افتتاح شد. به گفته استادار ایلام، اربعین مردممحور و ساختارمند شده است و برای هر قسمت این مراسم بزرگ برنامهریزی و امورات تقسیم شده است و در هر شهرستان مدیر معینی وجود دارد که به زوار خدماترسانی خواهند کرد. حسن بهرامنیا که از سایت اسکان اضطراری پارک چغاسبز شهر ایلام بازدید میکرد، ادامه داد: «این سایت برای اسکان ۳۰ هزار زائر آمادهسازی و مهیا شده است. سال گذشته بیش از ۱۳ میلیارد تومان برای ساخت حدود ۱۶۰ سکو، تسطیح، توسعه شبکه برق و دیگر امورات زیرساختی این سایت اضطراری هزینه شد و امسال نیز اعتباری به این سایت اختصاص و اکنون مهیای اسکان بیش از ۳۰ زائر در اربعین است.» وی با بیان اینکه چهار مجموعه سرویس بهداشتی در این پارک ایجاد و در ایام اربعین هلال احمر و فوریتهای پزشکی در این محل مستقر خواهند شد، تصریح کرد: «با هماهنگیهای انجام شده، چندین مواکب در اربعین برپا و به زوار خدماترسانی خواهند کرد و آب و غذای زوار در این محل تأمین میشود.» استاندار ایلام از آغاز عملیات ساخت رمپ کمربندی شرقی ایلام به چغاسبز خبر داد و گفت: «۶۰ میلیارد تومان برای این پروژه مصوب شده و تاکنون ۱۵ میلیارد تومان آن اختصاص یافته است. همچنین برای تسهیل دسترسی ۲ کیلومتر راه دسترسی از طرف کمربندی شرقی شهر ایلام بهسازی و آسفالت شده است.»
بازدید زائران از یادمانها
یکی از اقدامات خوبی که امسال در ایلام انجام و عملیاتی خواهد شد، هدایت زائران برای استفاده از آثار تاریخی و باستانی و یادمانها و امکان دیدنی این استان است. آنطور که رئیس سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سازمان بسیج مستضعفین گفته، یادمانهای دوران دفاعمقدس در ایلام که در مسیر زائرین اربعین حسینی قرار گرفتهاند، برای بازدید زائرین مهیا خواهند شد. سردار مجید سوری با اشاره به اینکه ایلام از لحاظ اعزام کاروانهای راهیاننور از استانهای پیشرو کشور است که با توجه به قرارگرفتن مناطق عملیاتی در این استان باید زمینه بازدید هرچه بیشتر کاروانهای راهیان نور استانهای دیگر را از یادمانهای ایلام فراهم کنیم، ادامه داد: «اردوهای رویداد محور از جمله عملیات کربلای یک و آزادسازی مهران، حادثه بمباران زمین فوتبال چوار و عملیات محرم باید به صورت ویژه دنبال شود و ما درصدد هستیم که بخشی از کاروانهای راهیان نور را برای بازدید از این مناطق سوق دهیم.» وی بر تقویت زیرساخت و توسعه شبکه خادمین یادمانها تأکید کرد و افزود: «در کنار بازدید کاروانهای راهیاننور از مناطق عملیاتی میتوان زمینه بازدید اقشار مختلف بسیج از مظاهر پیشرفت و آبادانی در استان را نیز فراهم کرد.»
زائران با خودروهای شخصی بیایند
از جمله مشکلاتی که هر سال در زمان برگزاری مراسم اربعین وجود دارد موضوع جابهجایی و تأمین وسایل نقلیه عمومی برای زائران است. با توجه به اینکه در زمان رفت، زائران به صورت متناوب و در روزهای مختلف خود را به مرز میرسانند تا از آن خارج شوند، اما در زمان برگشت به یکباره وارد ایران شده و هر گروهی قصد یک استان یا شهر را میکند، تأمین اتوبوس به اندازه کافی بسیار سخت میشود. به همین خاطر و، چون در تمام مرزها پارکینگهای خوبی آماده و ایلامیها چندین پارکینگ عظیم در مرز مهران مهیا کردهاند، جانشین معاون هماهنگکننده فراجا گفته است: «توصیه میکنم با عنایت به پیشبینیهای لازم برای استقبال، زائران از لحاظ شرایط امکان تغذیه و افزایش ظرفیت پارکینگها در مراجعه به مرزها حتیالمقدور از خودروهای شخصی استفاده کنند.» سردار محمد شرفی ادامه داد: «پایانههای شش گانه اربعینی نسبت به سالهای گذشته در حوزههای زیرساختی اعم از جادهها و تونلها بهتر شدهاند و پارکینگها از لحاظ وسعت و ظرفیت خودروها نسبت به سنوات گذشته پیشرفتهای خوبی داشتهاند.» وی با بیان اینکه پارکینگها در مرزهای شش گانه از لحاظ حصارکشی، روشنایی، پایش از طریق دوربینهای مداربسته و نگهداری بهتر از خودروهای زائران در آمادگی کامل هستند، اضافه کرد: «تمهیدات لازم برای استقبال از زائران اندیشیده شده و زائران اتباع کشورهای بیگانه برای عزیمت به کشور عراق و زیارت عتبات عالیات به مرز چذابه مراجعه کنند و از عزیمت به سایر مرزها خودداری کنند، چراکه از ورود آنها به کشور عراق ممانعت به عمل میآید.» این مقام ارشد انتظامی، سازمان پلیس را یکی از محوریترین سازمانها در اربعین دانست و گفت: «تأمین امنیت زائران، مدیریت ترافیک، ارائه خدمات گذرنامهای، همکاری با سایر ارگانها به منظور انجام خدمات بهتر و تسهیلگری به زائران و همچنین تسهیلگری دیپلماسی از اهم وظایف پلیس در مأموریت خطیر اربعین است.» سردار شرفی با اشاره به خدمات پلیس در حوزه گذرنامه و چاپ بیش از یک میلیون گذرنامه برای زائران اربعین حسینی (ع) تأکید کرد: «امسال پلیس گذرنامه سه نوع گذر برای زائران تهیه میکند که علاوه بر گذرنامه عادی و ملی امسال نیز برابر سال گذشته به منظور زیارت عتبات عالیات با هماهنگی کشور عراق برای زائران حسینی (ع) گذر زیارتی با ارزانترین قیمت و از طریق مراجعه غیر حضوری به نرمافزار پلیس من در فضای مجازی مهیا شده است که روزانه بیش از ۳۰هزار گذر زیارتی چاپ و در اختیار زائران قرار میگیرد. وی با اشاره به اینکه به منظور تسهیلگری با ایجاد پنجره واحد گذرنامهای به دنبال کاهش میزان ایستایی زائران به کمتر از پنج ثانیه در مرزهای شش گانه هستیم، اظهار کرد: «با همکاری کشور عراق تمامی اطلاعات گذرنامهای در اختیار کشور مقابل قرار میگیرد و زائران پس از تأیید هویتشان میتوانند در کمتر از پنج ثانیه وارد کشور عراق شوند.»